Supply chain risico's: doe de Cybercheck

Voor het digitaal veilig functioneren van de Nederlandse samenleving is het belangrijk dat organisaties oog hebben voor risico’s in hun supply chain. De Cybercheck biedt richtlijnen voor het inventariseren van beveiligingsrisico’s bij het gebruik van producten of diensten uit landen met een offensief cyberprogramma.

De Cybercheck is een initiatief dat zich richt op het identificeren van supply chain risico’s in Nederland. Het is van cruciaal belang dat organisaties, zowel publiek als privaat, zich bewust zijn van deze risico’s. Het is vooral relevant voor organisaties met Te Beschermen Belangen (TBB) met betrekking tot de Nationale Veiligheid (NV).

Richtlijn voor identificeren mogelijke risico's

De Cybercheck, ontwikkeld door de AIVD, CIO Rijk, het NCSC en de NCTV, biedt een richtlijn om mogelijke risico’s in de supply chain te identificeren als gevolg van het gebruik van producten en diensten uit landen met een offensief cyberprogramma.

Lees meer over de Cybercheck op de website van het NCSC.